Zrób to sam, czyli DOMOWA GRANOLA

Hartmanka
testuje

Chcesz poznać produkty, które mają szansę, poprawić Twój poranny nastrój? Koniecznie zobacz, co dla Ciebie przetestowałam!

czytaj dalej ...

Blog

Wierzysz, że słowem mogę przyczynić się, aby Twój dzień stał się piękniejszy? Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

czytaj dalej ...

Facebook

Chciałabyś poznać kobiety, które tworzą cudowną, porankową społeczność? Dołącz do Nas na facebooku!

czytaj dalej ...

Sobotnie
śniadanie

W życiu kierujesz się zasadą "Przez żołądek do serca"? Doskonale! Mam dla Ciebie kilka kulinarno-śniadaniowych propozycji.

czytaj dalej ...

Zrób to sam, czyli DOMOWA GRANOLA

Domowa granola to mój hit ostatnich śniadań, zarówno tych w domu jak i w pracy. Świetnie się sprawdzają w tych dwóch miejscach! Robię ją w większej ilości zamykam w pojemniczku i mam na dłużej… choć znika bardzo szybko, gdyż mój mąż też jest jej fanem. Do rzeczy! czego potrzebujemy?

 

  • 3 szklanki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki zmiksownaych płatków owsianych w blendrze
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki słonecznika
  • 0,5 szklanki rodzynek (ja za nimi nie przepadam więc dodaję zamiast tego żurawinę)
  • 0,5 szklanki otrębów owsianych
  • gorzka czekolada – ja daję całą 😉
  • 0,25 szklanki wody
  • 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego

 

 

Do dużej miski wsypujemy płatki i otręby, wlewamy wodę z olejem i mieszamy, następnie dodajemy wiórki, słonecznik i zmiksowane płatki. Całość dokładnie mieszamy. Dużą blachę wyłożyć papierem i wsypać naszą granolę. Pieczemy w piekarniku przez ok. 15 minut w 170 stopniach, potem dosuszyć w 100 stopniach przez ok. 40 minut ciągle mieszając. Mieszankę przesypujemy do pojemnika czekamy aż wystygnie i dodajemy posiekaną czekoladę i żurawinę.

Czekam, aż wypróbujesz i podzielisz się z nami opinią! ❤️

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *