Parówki w cieście francuskim.

Hartmanka
testuje

Chcesz poznać produkty, które mają szansę, poprawić Twój poranny nastrój? Koniecznie zobacz, co dla Ciebie przetestowałam!

czytaj dalej ...

Blog

Wierzysz, że słowem mogę przyczynić się, aby Twój dzień stał się piękniejszy? Sprawdź, co dla Ciebie przygotowałam!

czytaj dalej ...

Facebook

Chciałabyś poznać kobiety, które tworzą cudowną, porankową społeczność? Dołącz do Nas na facebooku!

czytaj dalej ...

Sobotnie
śniadanie

W życiu kierujesz się zasadą "Przez żołądek do serca"? Doskonale! Mam dla Ciebie kilka kulinarno-śniadaniowych propozycji.

czytaj dalej ...

Parówki w cieście francuskim.

Doskonałe śniadanie, super przekąska, niezła kolacja i obiad na szybko też całkiem fajny! Dziś serwujemy parówki w cieście francuskim. Dziecinnie proste wykonanie, a zawsze szybko znika z naszych talerzy.

  • 4 parówki
    4 plasterki żółtego sera
    1 jajko
    ciasto francuskie – jedno opakowanie

 

Parówki owijamy plasterkiem żółtego sera, następnie owijamy już kawałkiem ciasta francuskiego – wedle upodobań może owinąć całą lub zostawić tak jak ja “gołe” końce 🙂 . Ciasto francuskie smarujemy odrobiną rozbełtanego jajka. Parówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nasze danie ląduje w piekarniku na około 15 min – 180 stopni.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *